Dag 2. 24 september - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Meline Herrema - WaarBenJij.nu Dag 2. 24 september - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Meline Herrema - WaarBenJij.nu

Dag 2. 24 september

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Meline

25 September 2008 | Suriname, Paramaribo

Hallo,

Vanochtend heerlijk lekker warm wakker geworden en echt serieus van een koude douche genoten! Eerst lekker met zijn allen ontbeten, en kamers goed en wel verdeeld. Ik heb een kamer in het huis waar we met zijn achten in zitten. Eerst lekker mijn kamer ingericht, en de koffer flink leeggemaakt. Daarna zijn er een paar vast naar de stichting gegaan, en hebben wij vast van de surinaamse relaxtheid genoten, en even lekker gechillt! Later zijn wij ook het centrum in gegaan met de taxi en hebben we geld gepint, fietsen gehuurt geluncht en verder eigelijk niks...het duurt allemaal wat langer hier namelijk door de warmte, onwetenheid van ons, en natuurlijk dat we alles in tienvoud moesten doen. Iig. daarna heel veilig in een grote rij naar ons huisje gefietst. De 's avonds zijn we weer met de taxi naar de stad gegaan en hebben we gegeten bij het vat. Lekkere Surinaamse bami gegeten, 's middags trouwens een broodje pom gegeten is heel typisch Surinaams echt HEEEEEEEEERLIJK (smaak is niet uit te leggen...)Daarna weer bekaf naar huis gegaan met de taxi en tevreden weer in bed gestapt. Morgen hebben we (eigelijk vandaag) hebben we ons eerste gesprek met de stichting gehad. Stelde niet heel veel voor. Een luxe kennismaking; maandag hebben we weer een afspraak met ook onze inhoudelijke begeleiders erbij, zodat we onze opdracht echt kunnen gaan vormen:)
Ohja, als er nog computerfreaks zijn die dit lezen. Heb men laptop nu al doen crashen! Hij herkent mijn usb stick niet, of het programma niet oid. Hij wil iig de hele tijd opnieuw opstarten als ik dat ding er in stop...iemand tips? Moet nu namelijk al mijn verhalen twee keer typen..! Verder gaan we vandaag nog even proberen ons op te geven voor de salsa lessen, en hebben we om vijf uur onze eerste verjaardag!!! De dochter van de beheerder Theo wordt vandaag namelijk vijf jaar. Een ontzettend lief meisje wat gisteravond al een hele tijd bij ons in huis heeft gezeten. Ben benieuwd! Er volgen nog foto's hoor, maar moet nu eerst even hoognodige dingen gaan regelen en mails beantwoorden enzo.
Voor de liefhebber staan er wel wat fotos op Kirsten haar site als dat lukt. kirsinsuriname.waarbenjij.nu
Hier laat ik het eerst weer even bij...
Houd jullie op de hoogte! Gister trouwens niet bij Yes-R zijn party geweest. Ennn niet te vergeten! Wil iedereen nog even bedanken voor de ontzettend lieve kaartjes, berichtjes, telfoontjes, bezoekjes en al dat andere wat ik heb ontvangen voor ik wegging! Echt ontzettend leuk. En de meiden natuurlijk voor jullie Dagboek met de verhaaltjes en de fotos. Ik zal het boekje nu verder vullen, en er elke dag iets inschrijven!
Op straat voelen we ons nu trouwens al helemaal thuis, en beginnen we ons al wat thuis te voelen tussen al die surinamers en chinezen (we zijn namelijk echt wel witjes hier, en zie echt bijna geen nederlanders hier, alleen gisteravond bij t vat een paar)

Veel leafs en een dikke kuss van mij!!
X

• 25 September 2008 - 15:36

Maaike:

He!

Zo, dus heelhuids aangekomen en het huis al ingericht en al! Het begin is er dus. Mooi zo!
    Ik heb me ook even aangemeld bij msn, kunnen we als je weer eens in een internetcafe zit, misschien even chatten....

Wij hebben trouwens lekker ook nog een BN'er: Jan Smit! Jan en ik hebben nadat we jou op Schiphol hadden afgezet nog even een terrasje gepikt in Volendam. We zaten er net 5 min, komt Jan Smit doodleuk naar buiten gelopen.... hoe ist mogelijk niet juh!

Nou ga nu Kirsten haar site nog maar even opzoeken voor wat foto's!

Doei!

Maaike

• 25 September 2008 - 16:05

Eeke:

He skeet!

Nou, zal ik ook even een reactie achterlaten. Ik ben erg blij dat het goed met je gaat. Ik moet eerlijk zeggen, ik kon het niet droog houden! Ook gedurende de avond kon de gedachte dat je nu echt weg bent me nog niet loslaten! Ik ben daarom erg blij dat je het naar je zin hebt. Dat maakt het voor mij makkelijker om er ook van te genieten! Mooi dat je huis er goed uitziet. Dat is een begin, nu nog zo houden skeet! Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar de plaatjes en zal kirsten haar site even bekijken.
    Qua BN'ers moet ik dus achterblijven. Ik ben geen noemenswaardige personen meer tegengekomen op mijn weg terug naar Friesland.

Nou Meline, ik hoop dat je elke dag een verhaaltje blijft schrijven. Dan kunnen we je namelijk optimaal blijven volgen in je grote avontuur daar.
    Pas goed op jezelf en blijf altijd op je hoede, hoe aardig mensen ook tegen je zijn (kan het niet helpen, maar moet nog even een zusterlijk advies af!)

Dikke tút fan dyn trotse sus, Eeke (en natuurlijk een bytsje fan Kees, dy ek oan dy tinkt!)

• 25 September 2008 - 16:12

Wietze:

hee meline,

wat een leuke verhalen nu al! en ook gelijk heel wat ervaring rijker heb ik wel gelezen. wat me dan wel weer verbaast is dat het daar zo schoon is! misschien hadden ze nog wat tijd over;)

dus ik kan begrijpen dat als je terug bent de salsa geen probleem meer voor jou zal zijn! ik zal je intresante verhalen gaan volgen. heel veel plezier nog en geniet er van want, je bent zo weer in dit koude kikker landje!

kusjes

• 25 September 2008 - 16:45

Hidde:

Leuk en san usb stick heard in een usb poartje ok groetis dyn neefke

• 26 September 2008 - 16:27

Karine:

hey hey!

leuk dat je een goede reis hebt gehad en dat je t nu naar je zin hebt! je zult t super hier krijgen.. Tenminste ik geniet volop! Yes-R party was super, jammer dat je er niet was. Maar als je tijd hebt kunnen we een keertje afspreken.. Ik woon in de stoelmanstraat, dat is bij de henckarronstraat. fijne dag nog! Liefs karine

• 27 September 2008 - 09:13

Jetske:

Wat een avontuur!!!
    Heel leuk die verhalen van jou en Kirsten.
    Het internet wordt nu zeer intensief gebruikt hier om te zien of er al weer een berichtje is.